Week van de werkstress 

 

Het centrale thema “Blijf in balans!” is ons bij De Breinregisseur op het lijf geschreven! Hoe de sub-thema’s Focus, Samenwerking, Ontwikkeling, Grip en Creativiteit zijn verweven in onze organisatie en de Brein Regie Methode lichten we hier per thema toe. Zo mochten wij al vele werkgevers helpen bij hun ambitie naar goed (en steeds beter) werkgeverschap. Niet alleen voor werknemers die al zijn uitgevallen door stress en burn-out gerelateerde klachten, maar ook met preventie trajecten om dit actief te voorkomen.

SUB-THEMA : FOCUS
Het uitvallen van een medewerker door een Burn-out ligt vaak niet in één moment of gebeurtenis, maar is over het algemeen een combinatie van factoren. De Brein Regie Methode laat echter zien dat meestal één of enkele factoren (blokkades in het brein waar de medewerker nú last van heeft) een dusdanig grote rol spelen, dat het oplossen van die specifieke blokkade(s) zéér effectief en snel kan leiden tot herstel van de burn-out en terugkeer naar de werkvloer. In de dieptesessies die de medewerker bij ons ondergaat helpt de Breinregisseur om zéér gericht te zoeken naar die betreffende blokkade en die direct op te ruimen. FOCUS is daarmee essentieel binnen de Brein Regie Methode.

SUB-THEMA : SAMENWERKING
We hebben al veel organisaties mogen helpen medewerkers snel en duurzaam vanuit een burn-out terug te laten keren naar de werkvloer. Daarnaast voorziet de Brein Regie Methode ook in zéér effectieve preventieve trajecten om aan de slag te gaan met stress gerelateerde klachten waarbij de medewerker nog niet (volledig) is uitgevallen. En dat doen we niet alleen zelf. Bij de Breinregisseur leiden we uw medewerkers desgewenst op tot ‘Balanscoaches’, die in staat zijn om collega’s met stressklachten vroegtijdig te helpen. Duurzame SAMENWERKING is bij De Breinregisseur essentieel in de bestrijding van stress en burn-out gerelateerde klachten. 

SUB-THEMA : ONTWIKKELING
Bij de Breinregisseur staat groei en ontwikkeling door middel van inter- en supervisie hoog op de agenda. Iedereen binnen onze organisatie houdt actief zijn deskundigheid en kwaliteit op hoog niveau. Onze stelling medewerkers in twee maanden van hun burn-out af te kunnen helpen brengt niet alleen een rotsvast vertrouwen in de effectiviteit van onze Brein Regie Methode met zich mee, maar ook de verantwoordelijkheid om de Breinregisseurs voortdurend scherp en op hoog niveau te houden. Dat doen we niet alleen zelf. Daarbij zoeken we ook actief samenwerking in de medische en wetenschapswereld. Voortdurende ONTWIKKELING van de Brein Regie Methode is daarbij essentieel om medewerkers nog sneller en effectiever te kunnen helpen bij stress en burn-out gerelateerde klachten.

SUB-THEMA : GRIP
Uw medewerker binnen 2 maanden uit een burn-out en terug op de werkvloer? Fantastisch! Maar soms is het daarmee voor ons nog niet klaar… Als werkgever weet u als geen ander hoe belangrijk het is om (ook na herstel) scherp te zijn op welzijn en verzuim van uw medewerker. Soms is er na het herstel toch nog een stressmoment, want denk- en gedragspatronen kunnen nogal hardnekkig zijn. Dan is het fijn om te weten dat wij met onze behandelgarantie zorgen dat medewerkers die na herstel toch nog stressmomenten ervaren opnieuw dieptesessies kunnen ondergaan. Voor rekening en risico van de Breinregisseur. Daarmee zorgen we dat we samen GRIP houden op de duurzaamheid van het herstel.

SUB-THEMA : CREATIVITEIT
Met de Brein Regie Methode kiezen wij voor een andere aanpak van stress en burn-out gerelateerde problematiek dan conventionele methodes. Die (psychosomatische) aanpak van burn-out klachten helpt velen, laten we dit voorop stellen. Maar helaas zien wij ook regelmatig dat het niet duurzaam is en niet de daadwerkelijke triggers wegneemt die maar al te vaak aan de burn-out ten grondslag liggen. Daarmee loopt u het risico dat een ogenschijnlijk succesvolle behandeling uiteindelijk toch vooral symptoombestrijding bleek te zijn. Naast de dieptesessies zetten we indien nodig ook andere methoden in die het herstel van de medewerker kunnen bespoedigen. Dit kan variëren van coaching op talenten en kwaliteiten, lichaams- of ademwerk of voedingsbegeleiding. Dat maakt CREATIVITEIT een essentieel onderdeel van een traject bij de Breinregisseur.

Meer weten over wat we met onze aanpak voor het ziekteverzuim binnen uw organisatie kunnen betekenen? We vertellen u er graag meer over. Mail gerust naar info@breinregisseur.nl  of bel ons op 085 – 073 93 99.

Chat openen
Vragen? We zijn ook bereikbaar via WhatsApp.